Balıq çox sağlam bir məhsuldur və gündəlik rasionunuzda olmalıdır. Foodinfo.az TSN.ua-ya istinadən xəbər verir ki, bununla belə, bütün balıq növləri eyni dərəcədə sağlam deyil.

Həkimlər deyirlər ki, dəniz balıqları Omeqa-3 yağ turşularında, çay balıqları isə dəmir və zülalla zəngindir.

Dəniz balıqlarının əksəriyyəti daşınmasını və saxlanmasını asanlaşdırmaq üçün intensiv şəkildə dondurulur. Bu, onların əsas xüsusiyyətlərinə mənfi təsir göstərir. Digər tərəfdən, su obyektləri çirklənir, buna görə də çay balıqları yemək üçün təhlükəli ola bilər.

Ona görə də dəniz balığı yeməyin daha sağlam olduğunu birmənalı demək mümkün deyil. Hamısı emal üsullarından və yaşayış şəraitindən asılıdır. Buna görə də təcrübəli balıqçılar deyirlər ki, sağlamlığın açarı balığın mənşəyini yoxlamaq olacaq.

Son illər balıqçılıq, yəni xüsusi təsərrüfatlarda balıq yetişdirilməsi çox geniş vüsət alıb. Belə görünə bilər ki, əkin balığı “daha ​​təmiz” olduğundan daha sağlamdır, lakin praktikada bu həmişə belə olmur.

Bəzi fermerlər istehsal prosesini sürətləndirmək üçün balıqlara böyümə stimulyatorları, antibiotiklər verirlər. Nəticədə sağlamlığa çox zərər verə bilər.

Mütəxəssislər deyirlər ki, təbii mühitdə ovlanmış vəhşi balıqlara üstünlük vermək daha yaxşıdır.

Balıq seçərkən ilk növbədə onun görünüşünə diqqət yetirin. Təbiətdə tutulan vəhşi balıqların adətən qeyri-bərabər ət rəngi və böyük üzgəcləri olur.