Süd və sarıkök çoxsaylı faydalı xüsusiyyətləri ilə tanınan “qızıl süd” adlı içkinin əsas tərkib hissəsidir.

Foodinfo.az xəbər verir ki, diyetoloq Syuzan Fişer içkini içməyin faydalarından danışıb.

- İltihabı azaldır. “Qızıl südün” əsas tərkib hissəsi olan sarıkök güclü antiinflamatuar xüsusiyyətləri ilə tanınır.

- Hüceyrə zədələnməsinin qarşısını alır. Bütün bunlar sarıkökün antioksidan xüsusiyyətləri sayəsindədir.

- Qan şəkərinin səviyyəsini azaldır. İçkinin tərkib hissələri diabet əleyhinə xüsusiyyətlərə malikdir.

- Ürək xəstəliklərinin qarşısını alır. “Qızıl süd” qan təzyiqini aşağı salmağa kömək edir.

- Sümükləri gücləndirir. Süd məhsullarının tərkibində sümük sağlamlığı üçün vacib olan kalsium və D vitamini var.

- Xərçəng riskini azalda bilər. Sarıkök istehlakını müəyyən xərçəng növlərinin azaldılması riski ilə əlaqələndirən tədqiqatlar var.

- İmmunitet sistemini gücləndirir. Sarıkök antibakterial, antiviral və antifungal xüsusiyyətlərə malikdir.

- Beyin fəaliyyətini və yaddaşı dəstəkləyir. İçkinin tərkibinə daxil olan maddələr koqnitiv funksiyanın zəifləməsini ləngidir.