Pəhrizinizə pomidor, qreypfrut və şirin qırmızı bibər daxil etməyin bir neçə səbəbi var.

Foodinfo.az xəbər verir ki, onlardan biri də belə qidaların təbii cavanlaşdırıcı təsiridir. Bu, məhsullarda güclü bir antioksidantın - likopenin tərkibinə görə baş verir.

Toksikoloq, professor Mixail Kutuşov Telegram kanalında yazır ki, pomidor, şirin bibər və qreypfrutdan maksimum fayda əldə etmək üçün bu məhsulları yağlarla birləşdirmək tövsiyə olunur. Bu şəkildə qida maddələri daha yaxşı mənimsəniləcəkdir.

Antioksidantın görünüşə təsirindən əlavə, həkim likopenin ürək və qan damarları ilə əlaqəli təsirini də qeyd edib.

Bundan əlavə, antioksidantın sümük gücünü dəstəklədiyi, beyni qoruduğu və görmə qabiliyyətini yaxşılaşdırdığına dair sübutlar var.