Bəzi meyvə növlərinin xolesterinin səviyyəsini çox effektiv şəkildə idarə etməyə kömək edə biləcəyini hamı bilmir. Foodinfo.az xəbər verir ki, onları diyetinizə daxil etmək "pis" xolesterinin səviyyəsini azaltmağa və "yaxşı" xolesterol səviyyəsini artırmağa kömək edəcəkdir.

Tədqiqatlar göstərir ki, çiyələk təbii olaraq xolesterol səviyyəsini aşağı sala bilir. Bu təsirin açarı ürəyin qoruyucu xüsusiyyətləri ilə əlaqəli olan antosiyaninlərin olmasıdır.

Portağal bir neçə yolla xolesterol səviyyəsini idarə etməyə kömək edir. Doktor Leanne Poston, onun faydaları əsasən həm tərkibindəki liflərdən, həm də orqanizmin pəhriz xolesterolunu mənimsəməsinə mane olan bitki sterollarından irəli gəlir.

Təəccüblü ola bilər ki, üzümün xolesterolu azaltma qabiliyyəti bağırsaqlar vasitəsilə əldə edilir. Dr. Zhaoping Li dedi ki, üzüm lif, fitonutrientlər və polifenollarla doludur, bu da lipid səviyyələrini yaxşılaşdırmaq üçün çox yaxşı işləyir.

Kivi qida maddələri ilə çox zəngindir, tərkibində çoxlu həll olunan lif, polifenollar və xolesterin səviyyəsinə müsbət təsir göstərən C vitamini vardır. Bir araşdırmaya görə, kivi yemək yaxşı xolesterol səviyyəsini artıra bilər, bu da ürəyin daha çox qorunmasını təmin edir.