Balqabaq tumları vacib mikroelementlərin və vitaminlərin çox faydalı mənbəyidir. Foodinfo.az Hibiny.ru-ya istinadən xəbər verir ki, onların tərkibində çoxlu miqdarda sink, kalsium, dəmir, fosfor, həmçinin A, B, C, K vitaminləri var.
Bununla belə, çiy toxum yemək faydalıdır. Tərkibində çoxlu miqdarda lif olan balqabaq tumları sayəsində bağırsaqlar təmizlənir, nəcis normallaşır, maddələr mübadiləsi yaxşılaşır.
Onları nahardan sonra istehlak etmək daha yaxşıdır. Onlar sinirləri sakitləşdirir və yuxu keyfiyyətini yaxşılaşdırır, çünki tərkibində maqnezium və triptofan var.
Bundan əlavə, immunitet sistemi güclənir. Həm də şişkinliyi azaldır və böyrək daşı riskini azaldır.
Balqabaq tumunun faydalı xüsusiyyətləri sayəsində sümüklər möhkəmlənir, dərinin, saçın və dırnaqların vəziyyəti yaxşılaşır. Üstəlik, döş xərçəngi inkişaf riski azalır.