Qastroenteroloq Vladimir Loginov insanları mümkün qədər tez-tez kişmiş yeməyə çağırıb. Foodinfo.az Edimdoma.ru-ya istinadən xəbər verir ki, bu quru meyvə müntəzəm olaraq pəhrizdə olmalıdır, çünki orqanizm ondan lazımi minerallar, antioksidantlar və vitaminlər alacaq.

Həkim qeyd edib ki, kişmişdə olan ən faydalı maddələr arasında B qrupunun vitaminləri, dəmir, fosfor, maqnezium və kalium var.

Bundan əlavə, kişmişdə karbohidratlar və şəkər yüksəkdir, lakin sağlam insanlar üçün bu, daha çox üstünlükdür. Bu qurudulmuş meyvələr sizi tez bir zamanda enerji ilə dolduracaq, eyni zamanda xolesterinin səviyyəsini aşağı salacaq, ürəyin, qan damarlarının və sümüklərin vəziyyətini yaxşılaşdıracaq.