Yarıbişmiş yumurta yumurtanın tam bişmədiyi bir hazırlama üsuludur və bəzi insanlar tərəfindən ləzzətli sayılır.
Ancaq yarıbişmiş yumurta qida təhlükəsizliyi baxımından riskli ola bilər, çünki yaxşı bişmədikdə tərkibində salmonella kimi zərərli bakteriyaların yaşama ehtimalı artır. Foodinfo.az xəbər verir ki, bu, xüsusilə hamilələr, yaşlılar, uşaqlar və immun sistemi zəif olan insanlar üçün ciddi sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər.
Bununla yanaşı, yumurtanın tam bişmədən yeyilməsi bəzən tərkibindəki bəzi vitamin və mineralların daha yaxşı qorunmasına kömək edir.
Hər halda, qida təhlükəsizliyi üçün yumurtanın ən azından ağının tam bişməsi məsləhətdir. Sağlam və təhlükəsiz istehlak üçün yumurtanın keyfiyyətli və təmiz şəraitdə saxlanılması vacibdir.