Qəhvə stimullaşdırıcı təsiri və zəngin, parlaq dadı ilə qiymətləndirilir. Foodinfo.az “Championship”ə istinadən xəbər verir ki, diyetoloqun fikrincə, orta miqdarda kofein istehlakı (gündə 2-3,5 stəkan) bütün səbəblərdən ölüm riskinin azalması ilə əlaqələndirilir. İçki həmçinin diqqəti artırmağa, reaksiyaları sürətləndirməyə və konsentrasiyanı yaxşılaşdırmağa kömək edir.

Kofeinsiz qəhvənin tərkibində ürək üçün faydalı olan polifenollar da daxil olmaqla faydalı fitonutrientlər var. Bədəndən zərərli maddələri çıxarmaq qabiliyyəti də daxil olmaqla, antiinflamatuar və antioksidant təsirlərə malikdirlər. İçki həmçinin qan şəkərini, qan təzyiqini azaltmağa və "yaxşı" xolesterolu artırmağa kömək edir.

Qəhvə seçərkən, son nəticədə seçimlərinizə və ehtiyaclarınıza uyğun gəlir. Beləliklə, adi qəhvə enerji artırmaq və daha parlaq, daha zəngin dad əldə etmək üçün ən yaxşı seçimdir.