Ət zülal və digər qida maddələrinin mühüm mənbəyidir, lakin onun həddindən artıq istehlakı bir sıra sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər.
Foodinfo.az xəbər verir ki, bunun qarşısını almaq üçün həkimlər qırmızı ət istehlakını həftədə 500-600 qrama qədər məhdudlaşdırmağı məsləhət görürlər. Bu barədə qastroenteroloq Yevgeni Belousov danışıb.
Bundan əlavə, ətin tərkibində doymuş yağın yüksək olması ürək-damar sisteminin sağlamlığına mənfi təsir göstərə bilər. Bu yağlardan çoxlu miqdarda yemək qanda xolesterinin səviyyəsini artırır və aterosklerozun inkişafına səbəb ola bilər.
Ətin keyfiyyəti də mühüm rol oynayır. Çox vaxt əlavə konservantlar və doymuş yağ ehtiva edən kolbasa və kolbasa kimi emal edilmiş ətlər xüsusi narahatlıq doğurur. Az yağlı çeşidləri seçmək, həmçinin pəhrizinizə daha çox bitki mənşəli protein mənbələri - paxlalılar, qoz-fındıq və toxumlar daxil etmək daha yaxşıdır. Bu, riskləri azaltmağa və ümumi sağlamlığı yaxşılaşdırmağa kömək edəcək.