Soğanların kifayət qədər uzun raf ömrü var, lakin onların saxlanma qaydalarını başa düşmək nəinki pulunuza qənaət edəcək, həm də tərəvəzlərinizi daha da dadlı edəcək.
Foodinfo.az xəbər verir ki, bir çox insanlar saxlama üçün soyuducunun altını və ya mətbəx masasını seçirlər, lakin bu, səhvdir. Soğanı daha uzun müddət təzə saxlamağın ən yaxşı yolunun onları nəmdən və günəş işığından uzaq tutmaqdır
Soğan təzə qalmaq üçün “nəfəs” almalıdır. Davamlı hava axını üçün onları xüsusi qablarda saxlayın. Saxlanarkən quruluq, qaranlıq, havalandırma və izolyasiya qaydalarına riayət etməyi unutmayın.
Ümumiyyətlə, bütöv soğan düzgün saxlandıqda üç aya qədər, qabığı soyulmuş soğan iki həftəyə qədər, doğranmış soğan isə bir həftəyə qədər saxlamaq olar.