ABŞ mütəxəssisləri yulaf, soya və ya badam südünün inək südünü əvəz etmək üçün ən sağlam variant olmadığı barədə xəbərdarlıq ediblər.
Foodinfo.az xəbər verir ki, məhsul kalsium və D vitamininin əsas mənbəyidir və bir çox növ bitki südü daha az protein ehtiva edir və vitamin və minerallarla zənginləşdirilməlidir.
Bir çox insanlar bitki südünün inək südü ilə eyni olduğunu düşünür və bu fərziyyə tamamilə yanlışdır. Onlar qidalanma baxımından bərabər deyillər.
Mütəxəssislər istehlakçılara bitki mənşəli südün qablaşdırmalarında olan etiketləri diqqətlə öyrənməyi məsləhət görürlər, çünki belə məhsullar qida maddələrinin tərkibində çox fərqli ola bilər. İnək südündən imtina etmək qərarına gələnlər üçün qida çatışmazlığının qarşısını almaq üçün onların pəhrizinə vacib vitamin və mineralların digər mənbələrini əlavə etmək vacibdir.