Hər ailənin öz vərdişləri və günə başlama adətləri var. bəziləri xəbərlərə baxana qədər yataqdan qalxmır, bəziləri gözlərini çətinliklə açıb ləzzətli bir şey yemək üçün mətbəxə qaçır. Digərləri isə bir stəkan su içib məşqə qaçırlar. Ümumiyyətlə, bütün bu hərəkətləri sağlamlığa zərərli adlandırmaq olmaz. Ancaq yenə də yeni bir günün başlanğıcı fərqli olmalıdır.

Çox adam var ki, kökəlmək qorxusundan nahara qədər heç nə yeməməyə, şirin içkilər içməyə üstünlük verir. özlərinə icazə verdikləri tək şey şəkərsiz bir fincan qəhvədir. İçki çox yaxşı olsa da, hətta ondan sonda hələ də çox çəki ala bilərsiniz.

Qəhvənin təhlükələri nələrdir?

Sevimli içki qanda şəkərin səviyyəsini artırmaq kimi xoşagəlməz xüsusiyyətə malikdir. Nəticədə insan beyindən tox olduğuna dair siqnal alır. Halbuki əslində mədədə qəhvədən başqa heç nə yoxdur. Nəticədə, bədən faydalı qidaları qəbul etmir.

Altı ay və ya daha uzun müddət səhər yeməyi üçün qəhvə içsəniz, zülal və yağ mübadiləsi pozula bilər. Bu da öz növbəsində artıq çəki artımına səbəb olacaq. Bir ildən sonra çəki 5-7 kq, bel isə 10 sm-ə qədər arta bilər.

Nurlan