Konservləşdirilmiş pomidor hazırlamaq asan bir üsuldur. Pomidor konservi pomidorların sterilizasiyası və uzun müddət saxlanılması üçün şüşə bankalara qoyulmasıdır. Konservləşdirilmiş pomidor, tomat pastası, souslar, şorbalar, yeməklər və daha çox reseptlərdə istifadə edilə bilər.
Foodinfo.az konservləşdirilmiş pomidorun necə hazırlanmasını təqdim edir.
- Pomidorları yuyun və xırda doğrayın.
- Pomidoru, duzu, sirkəni və limon suyunu qazana töküb orta odda qaynadın.
- Qaynayan pomidorları blenderdən keçirin.
- Şüşə qabları və qapaqlarını qaynar suda yuyun və sobada 10 dəqiqə qızdırın.
- Qaynar bankalara isti konservləşdirilmiş pomidorları doldurun və qapaqları möhkəm bağlayın.
- Bankaları tərs çevirib soyumağa buraxın.
- Soyudulmuş bankaları etiketləyin və sərin, qaranlıq yerdə saxlayın.
Konserv hazırlayarkən bəzi məqamlara diqqət yetirilməlidir. Hazırladığınız konservləşdirilmiş pomidorların içinə bir çimdik şəkər atın. Konservə atılan şəkər onun xarab olmamasını təmin edəcək və ömrünü uzadacaq.