Bəzi ekspert məsləhətləri sayəsində siz artıq limonların kiflənməsinin qarşısını ala biləcəksiniz.
Foodinfo.az-ın məlumatına görə, limonlar otaq temperaturunda təxminən bir həftə dayana bilsə də, soyuducuda bir aydan da çox təzə qala biləcək bəzi üsullar var. Buna nail olmaq üçün limonları soyuducunun tərəvəz bölməsində nəm bir parça ilə sarınmış halda saxlamanız yetərlidir. Bu üsul rütubət və sərinliyin ideal balansını təmin edərək limonların təzəliyini qoruyur.
Kiflənmədən qorunmağın digər təsirli üsulu limonları su ilə doldurulmuş bankaya qoymaqdır. Limonları tamamilə suya batırıb bankanın ağzını möhkəm bağlayaraq kif əmələ gəlməsinin qarşısını alan bir mühit yaradaraq limonları təxminən iki ay təzə saxlaya bilmərsiniz. Optimal şəraiti qorumaq üçün qabı soyuducuda və ya sərin, qaranlıq yerdə saxlayın.
Təbii antiseptik xüsusiyyətləri ilə tanınan sirkə limonlar üçün əla bir kif inhibitoru kimi də çıxış edir. Limon qabıqlarını sirkə ilə yumşaq bir şəkildə silməklə kif böyüməsi üçün uyğun olmayan bir mühit yaradırsınız. Sirkə ilə silinmiş limonları soyuducuda saxlamazdan əvvəl quru solfetlə qurutduğunuzdan əmin olun. Bu texnika sayəsində limonlar təxmini üç həftə öz təravətini saxlaya bilir.
Təzə sıxılmış limon suyunun saxlanmasına gəldikdə isə bu addımları yerinə yetirin:
Suyu bir şüşə qaba və ya butulkaya tökün və içərisinə limon toxumu daxil olmadığından əmin olun. Havanın girməməsi və ətrini qorumaq üçün bankanı möhkəm bağlayın. Bankanı soyuducuda saxlamaq limon suyunun təravətini və dadını qorumaq üçün lazım olan ideal soyuq temperaturu təmin edir.