Sarımsaq ən sağlam qidalardan biridir. Ancaq bir çox insan onu sağlamlığa heç bir faydası olmadan yeyir.

Üstəlik, bəzi hallarda, tərəvəz hətta sizə zərər verə bilər, məsələn, ürək yanmasına və ya qaza səbəb ola bilər. Foodinfo.az xəbər verir ki, dietoloqlar mədə və onikibarmaq bağırsağın xorası, qastrit və bəzi digər sağlamlıq problemləri olan insanlara sarımsaqdan tamamilə imtina etməyi tövsiyə edirlər.

Sarımsağa qarşı heç bir əks göstərişi olmayanlar üçün mütəxəssislər mədə qıcıqlanması riskini azaltmaq üçün əvvəl cücərtini çıxarmağı məsləhət görürlər.

Tərəvəz kiçik dilimlərə kəsilməlidir və sonra beş dəqiqə saxlanmalıdır. Ancaq gecikdirməyin, əks halda dadını itirə bilər.

Heç bir halda acqarına sarımsağı yeməməlisiniz. Mütəxəssislər sarımsağı təzə pomidorla birgə istifadə etməyi məsləhət görmürlər, əks halda mədə yanması və köp əmələ gəlməsi riski var.

Onu südlə içmək lazım deyil, çünki bu, mədə narahatlığına səbəb ola bilər. Sarımsağı meyvələrlə yeməməlisiniz - mədədə fermentasiya riski yaradır.

Nurlan