"Hansı ət daha sağlamdır - qırmızı və ya ağ" sualı onilliklərdir insanları narahat edir. Bəziləri ağ ətin pəhriz olduğu halda daha çox sağlam yağ və zülal ehtiva etdiyinə inanır. Lakin məşhur söz-söhbət qırmızı ətin qanda xolesterinin səviyyəsini, qan təzyiqini yüksəltmək və maddələr mübadiləsini maneə törətmək qabiliyyətinə aid edir. Foodinfo.az xəbər verir ki, bu diyetoloq Marina Sorokina aydınlıq gətirib. Bildirib ki, qırmızı ətdə daha çox protein var - miyoqlobin, qidalara zəngin qırmızı rəng verir. Ağ ətdə minimum miqdarda miyoqlobin var.
İngiltərə alimləri müəyyən ediblər ki, ətdə miyoqlobin nə qədər çox olarsa, onun tərkibində bir o qədər doymuş yağ olur. Bu növ məhsulun həddindən artıq istehlakı ürək və qan damarları ilə bağlı problemlər riskini artırır.