Bal evdə ən çox yayılmış sağlam məhsullardan biridir və şəkər əvəzinə tez-tez istifadə olunur. Foodinfo.az RBC-Ukraynaya istinadən xəbər verir ki, amma məlum olur ki, bir çox insanlar balı səhv saxlayırlar.
Balı sobanın və ya soyuducunun yanında mətbəx şkaflarında saxlamaq keyfiyyətini, faydalı və dad xüsusiyyətlərini azaldır. Bundan əlavə, potensial olaraq məhsulda digər dağıdıcı proseslərə səbəb ola bilər.
Sərin, quru, kölgəli sahə balın xüsusiyyətlərini qorumaq üçün açardır. 18 dərəcədən aşağı temperatur optimaldır.
Bal son dərəcə uzun saxlama müddəti ilə məşhur olsa da, müəyyən şərtlər altında xarab ola bilər. Məsələn, fermentasiya balda həddindən artıq su miqdarının nəticəsidir.
Bundan əlavə, yüksək temperaturda uzunmüddətli saxlama məhsulda faydalı birləşmələrin əhəmiyyətli dərəcədə azalmasına səbəb ola bilər.