Çörəyi soyuducuda saxlamaq olarmı? Foodinfo.az Edimdoma.ru-ya istinadən xəbər verir ki, NTV-nin “Canlı yemək” proqramının müxbirləri bu məsələyə toxunublar.
Çörəyin toxuması otaq temperaturunda ən yaxşı şəkildə qalır. Lakin isti şəraitdə çörəklər tez xarab olur. Cəmi bir neçə saatdan sonra onların üzərində kif görünə bilər. Buna görə də bir çox evdar qadın çörəkləri soyuducuya qoyur. Bu vəziyyətdə, daha uzun müddət saxlanılır, çünki göbələklər soyuqda böyümür. Bu, böyük bir artıdır. Amma mənfi cəhəti odur ki, dadı itir.
Yenə də mütəxəssislər çörəyi soyuducuda saxlamağı məsləhət görürlər. Axı onu mikrodalğalı sobaya qoyaraq isti edə bilərsiniz. Ətir və yumşaqlıq bir neçə saniyə ərzində geri qayıdacaq.