Bildiyiniz kimi, karbohidratlar qlobal sağlamlıq faydaları təmin etmir. xüsusilə dənəvər və ya rafine şəkərə gəldikdə. Onu yemək davamlı problemlər gətirir: artan qan təzyiqi, artıq çəki, ürək və qan damarlarının təhlükəli patologiyalarının inkişaf riskləri və s. Bunu bilən bir çox insanlar dənəvər şəkər və ya təmizlənmiş şəkəri sevimli məhsullarının süni əvəzediciləri ilə əvəz etməyə çalışırlar. Xoşbəxtlikdən, hər mağazada onların bir neçə növü var. Bununla belə, diyetoloq Marina Sorokina bunu etməyi məsləhət görmür.
Onun sözlərinə görə, şəkər əvəzedicilərinin əksəriyyəti rusların süfrəsində əvəz etməli olduqları məhsuldan qat-qat şirindir. Xüsusilə süni mənşəli olanlar - sukraloza, aspartam və saxarin, sorbitol, ksilitol. Ancaq fruktoza, bal, steviya, Qüds artishoku siropu, aqava, ağcaqayın kimi bitkilərdən istehsal olunan təbii əvəzedicilər də sağlamlığı əhəmiyyətli dərəcədə pisləşdirə bilər.