Qidaları təzə saxlamaq üçün istifadə edilən soyuducu əslində bəzi qidalar üçün tam xaos yeridir. Çünki bəzi qidalar soyuducuya qoyulduqda vitamin dəyərini itirərək zəhərə çevrilir.
Foodinfo.az soyuducuya qoyulmaması lazım olan qidaları təqdim edir:
KARTOF
Kartofun tərkibindəki vitamin dəyərləri həddindən artıq soyuğa məruz qaldıqda pisləşir. Bundan əlavə, kartof nəmlə cücərməyə başlayır. Yeraltı qida növü olduğundan toxumlar onun tərkibində olur. Buna görə də kartof soyuq və nəmə məruz qalmamalıdır.
POMİDOR
Pomidorun antioksidan xüsusiyyətləri soyuducuda qaldıqda ölür. Diş təbəqəsindəki nazik membran tez qırışır. Bu, daxili çürüməyə səbəb olur. Pomidorlar soyuducuda saxlamaq üçün uyğun deyil.
ÇÖRƏK
Xüsusilə yay aylarında çörəyin xarab olmamasından ötrü soyuducuda saxlamağa çalışırlar. Lakin soyuducu çörəyin dəyərini daha tez korlayır.
SOĞAN
Kartof kimi soğan da yeraltı qida olduğu üçün tez çürüyür. Soğan da nəmə məruz qaldıqda onda göbələk və kif nisbəti artır.