Sarıkök, ağciyərləri süni radiasiya, kimyəvi terapiya və digər zərərli toksinlərdən də qoruyur.
 
Foodinfo.az Medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, Mütəxəssislər bildirirlər ki, sarıkök xroniki xəstəliklərdə iltihabı əhəmiyyətli dərəcədə yatırmaqla yanaşı kəskin tənəffüs yolu xəstəlikləri, allergik astma və hətta ağciyər xərçəngindən də qoruya bilər.
Bundan əlavə, sarıkök qaraciyər piylənməsi üçün faydalıdır və virus xəstəliklərindən qoruyur.
Daha əvvəl, Yapon həkimlər sarıkökün beyini qoruduğunu və demaniya yaranmasını gecikdirməyə kömək etdiyini bildirmişdilər.
Sarıkökün tərkibi orqanizmin normal işləməsi üçün lazım olan çox sayda minerallarla zəngindir.
antiinflamatuar;
antioksidant;
immunomodulyator;
anti-amiloid;
antioksidan.
Niyə sarıköklü çay içmək lazımdır?
Sarıkökdəkı maddələr bir çox problemlərdən xilas edir. Müsbət nəticəni ədviyyatdan müntəzəm istifadə ilə əldə etmək mümkündür. Sarıkökü çaya əlavə etmək daha yaxşıdır. Bu, nəinki içkinin rəngini və dadını dəyişəcək - insan orqanizmi üçün daha faydalı olacaq.
Antibiotik əvəzedicisi. Sarıkökün orqanizmə antibakterial təsiri var, effektivliyi bahalı dərman qəbul etməyə bərabərdir. Eyni zamanda, sarıkök qaraciyər hüceyrələrini məhv etməyən və orqanizmin maddələr mübadiləsini pozmayan təbii vasitədir.
Sarıkökün çayla birlikdə qəbulu orqanizmi təmizləməyə, həmçinin müxtəlif mənşəli ağrılardan xilas olmağa kömək edir.
Onurğa və oynaqlarda ağrıların azalmasına kömək edir. Ədviyyatlardan müntəzəm istifadə artroz, artroz, radikulit və digər oxşar xəstəliklərin qarşısının alınmasında köməkçi vasitədir.
Sarıkökün şəfalı tozunun kiçik bir hissəsi orqanizmdən bütün toksinləri, duzları xaric etmək üçün kifayət edəcəkdir. Bundan əlavə, ədviyyat ilə çay qida və ya alkoqol zəhərlənməsinin öhdəsindən gəlməyə kömək edəcəkdir.
Mütəmadi olaraq sarıkök çayı içən bütün insanlar yaşlanarkən demans və ya sklerozdan əziyyət çəkmirlər.
Ürək-damar sistemi xəstəliklərinin qarşısının alınması
Populyar Hindistan ədviyyatının bir hissəsi olan sarıkök, əksər dərmanlara nisbətən qanı daha effektiv şəkildə təmizləyir. Bu qan laxtalanma ehtimalını da azaldır.
Həzm sisteminə kömək edir
Sarıkök sayəsində bağırsaq mikroflorası yaxşılaşır. Bu, patologiyaların inkişafını və qida həzmində problemləri azaldır.
 
Ağırlığı azaldır
Sarıkök maddələr mübadiləsini sürətləndirir, , yağ toxumasının böyüməsinin qarşısını alır.
Bədxassəli şişlərin inkişafının qarşısını alır
Çoxsaylı tədqiqatlar göstərir ki, yeməklərinə mütəmadi olaraq sarıkök əlavə edən insanlarda xərçəng riski daha azdır.
 
Ömrü uzadır
Yaşlanma prosesini ləngidir. Hər gün istifadə etsəniz, ömrünüzü 10 ilə qədər artıra bilərsiniz.