Düyü ən məşhur yeməklərdən biridir. Ancaq onu hazırlamaq olduqca problemli ola bilər. Foodinfo.az xəbər verir ki, bişirməyə başlamazdan əvvəl, artıq nişastanı çıxarmaq üçün düyü yaxşıca yuyulmalıdır. Əks təqdirdə, yapışqan olacaq və qırıq bir vəziyyətə nail olmaq demək olar ki, mümkün olmayacaqdır. 1:2 nisbətində, bir hissə düyü və iki hissə su istifadə edin. Daha zəngin bir dad istəyirsinizsə, bişməzdən əvvəl düyünü yağda qızardın.

Suyu qaynadın və duz sonra diqqətlə düyünü əlavə edin. İstiliyi minimuma endirin, qapağı örtün və 15-20 dəqiqə bişirin. Bişirərkən düyü qarışdırmağa ehtiyac yoxdur.

Bütün su udulduqdan sonra, qapağı açmadan, düyü başqa 5-10 dəqiqə dəm almalıdır.

Yeri gəlmişkən suya dəfnə yarpağı, sarımsaq və ya ədviyyat əlavə edərək fərqli dadlar ala bilərsiniz.