Cənubi Asiya ölkələrinin əhalisi su-duz balansını saxlamaq üçün tez-tez duzlu çay içirlər.

Foodinfo.az bildirir ki, Tibet xalqları əsrlər boyu duzlu isti çay içirlər. Axı insan orqanizmində duz beyin, əzələ və sinir sisteminin düzgün işləməsi üçün məsul olan elektrolitlər rolunu oynayır. Yay istisində isə bədən tərlə birlikdə çoxlu duz sərf edir, ona görə də tarazlığı bərpa etmək üçün duzlu çay köməyə gəlir. Duz yerinə limon suyu da əlavə edə bilərsiniz.

Həmçinin köçəri tayfalardan olan xalqlar çaya süd, heyvan yağı və bitki yağı qataraq içkini doyurucu yeməyə çevirirlər. Tez-tez orada üyüdülmüş arpa və ya buğda qoyulur və duz və ədviyyatlarla ədviyyat edilir.

Duzlu çay yaxşı əhval-ruhiyyəni qorumağa, konsentrasiyaya kömək edir və aclığı yatırır. Tibet rahibləri bütün bədən sistemlərinin fəaliyyətini lazımi vəziyyətdə saxlamaq üçün bu içkini içirlər. Çünki öz adət-ənənələrinə görə yeməkləri yalnız nahardan əvvəl yeyirlər və duzlu çay onlara bədən və ruhun canlılığını qorumağa kömək edir.