Sarımsaq, əsrlərdir həm mətbəxin, həm də təbabətin baş tacı hesab. Onun əsas fəaliyyəti olan allicin, mikrolarla mübarizədə güclü antibakterial və antiviral xüsusiyyətlərə malikdir.

Foodinfo.az KP-yə istinadla xəbər verir ki, xüsusilə soyuqdəymə və qrip mövsümündə immuniteti aktivləşdirmək üçün sarımsaq əla vasitədir. Təbii antibiotik kimi bu bitki, ağ qan hüceyrələrini aktivləşdirir. Tərkibindəki kükürdlü birləşmələr vasitəsilə infeksiyanın aradan qaldırılması alır. Sarımsaq həm də ürək sağlamlığını qazan, qan təzyiqini tənzimləyir.

Qan durulaşdırıcı təsiri ilə damar tutulmasının qarşısını alır. Gün boyu bir diş çiy sarımsaq yemək yeməkdir – amma bu, mütəmadi olmalıdır. Bəzi insanlar onu bal və ya limonla idarə edərək daha rahat istehlak edirlər. İmmunitet zəifliyini əldə etməyə kömək etmək üçün sarımsaq təbii və güclü bir dəstəkdir. Sarımsağın yaxşısını gizləmək olar, amma faydası gizlədiləsi deyil.