Çia pudinqi sadəcə dəbdə olan sosial media yeməkləri deyil, əksər insanların qiymətləndirmədiyi əsl super səhər yeməyidir. Foodinfo.az Rbc.ua- ya istinadən xəbər verir ki, onun üstünlükləri, çox yönlü olması və hazırlanma asanlığı günə sağlam boşqab ilə başlamaq istəyənlər üçün ideal seçimdir. 

Çia toxumları kiçik ola bilər, lakin çoxlu lif ehtiva edir. Təxminən 2 xörək qaşığı təsirli 10 qram pəhriz lifi ehtiva edir - əksər böyüklər üçün tövsiyə olunan gündəlik dəyərin təxminən 36% -i.

Resept meyvə ilə birlikdə 2 xörək qaşığı çia toxumunu tələb edir ki, bu da hər porsiyada lifi 11 qrama qədər artırır.

Çia toxumlarında olan liflərin çoxu həll olunur, bu da bağırsaqda həzmi yavaşlatan və dolğunluğu təmin edən gel kimi bir maddə əmələ gətirir.

Qidalanma mütəxəssisi Wendy Bazilian, gelə bənzər lifin mədənin boşalmasını gecikdirdiyini, müntəzəm bağırsaq hərəkətlərini təşviq etdiyini və yeməkdən sonra tox hiss etməyinizə kömək edə biləcəyini söyləyib.

Tədqiqatlar göstərir ki, chia qlükozanı yavaş salınan karbohidratlara çevirmək və sizi kətandan daha uzun müddət tox saxlamaq qabiliyyətinə malikdir.