Qida allergiyaları son illərdə daha çox insanın qarşılaşdığı problemlərdən biridir. Bəzi qidalar, xüsusən fındıq, qoz, süd və dənli bitkilər, allergik reaksiyalara səbəb ola bilər. Bu reaksiyalar bədəndə şişkinlik, döküntü, tənəffüs çətinliyi və hətta anafilaksiya kimi ciddi vəziyyətlərə gətirib çıxara bilər.

Foodinfo.az xəbər verir ki, hər hansı bir qida allergiyası şübhəsi varsa, dərhal mütəxəssisə müraciət etmək lazımdır. Qida allergiyasını müəyyən etmək üçün müxtəlif testlər mövcuddur. Bu testlər qida intoleransını və həssaslığını aşkar etməyə kömək edir.

Hər bir insanın bədəni fərqlidir, ona görə də eyni qida hər kəsə eyni şəkildə təsir etməyə bilər. Allergik reaksiyaların qarşısını almaq üçün, şübhəli qidaların pəhrizdən çıxarılması ən yaxşı üsuldur. Bəzi insanlar isə yalnız müəyyən miqdarda qida qəbul etdikdə reaksiyaya girirlər. Qida allergiyasına qarşı tədbir olaraq, etiket oxuma vərdişi çox vacibdir.

Həmçinin, allergik reaksiyalarla qarşılaşan insanlar üçün sağlam, allergiya riski daşımayan alternativlər