Görmə problemləri irsi ola bilər və yaşla daha da pisləşə bilər. Bununla belə, bəzi həyat tərzi faktorları, o cümlədən pəhriz göz sağlamlığına təsir edə bilər, oftalmoloq Francesca Marchetti deyir.

Xüsusilə, ekspert insanları dörd əsas qida maddəsi ilə zəngin qidalar yeməyə çağırıb: omeqa-3 dokosaheksaenoik turşusu (DHA), vitamin B2, lutein və zeaksantin. O, həmçinin bu qidaların yaxşı mənbələrini sadaladı.

Francesca Marchetti qeyd etdiyi kimi, görmə qabiliyyətini qorumaq üçün ən yaxşı məhsullar bunlardır:

qızılbalıq;

sardina;

skumbriya;

süd;

yumurta;

yağsız ət;

kələm;

ispanaq;

portağal bibəri;

şirin qarğıdalı.