Görmə problemləri irsi ola bilər və yaşla daha da pisləşə bilər. Bununla belə, bəzi həyat tərzi faktorları, o cümlədən pəhriz göz sağlamlığına təsir edə bilər, oftalmoloq Francesca Marchetti deyir.
Xüsusilə, ekspert insanları dörd əsas qida maddəsi ilə zəngin qidalar yeməyə çağırıb: omeqa-3 dokosaheksaenoik turşusu (DHA), vitamin B2, lutein və zeaksantin. O, həmçinin bu qidaların yaxşı mənbələrini sadaladı.
Francesca Marchetti qeyd etdiyi kimi, görmə qabiliyyətini qorumaq üçün ən yaxşı məhsullar bunlardır:
qızılbalıq;
sardina;
skumbriya;
süd;
yumurta;
yağsız ət;
kələm;
ispanaq;
portağal bibəri;
şirin qarğıdalı.