Badımcan dolması Azərbaycan mətbəxinin sevilən yeməklərindən biridir. Bu ləzzətli yemək badımcanların içərisinin ilə doldurularaq bişirilməsi ilə hazırlanır. 

Foodinfo.az badımcan dolmasının hazırlanma qaydası təqdim edir.

Lazım olan ərzaqlar:

- 4 ədəd badımcan

- 200 qram çəkilmiş ət (mal və ya qoyun əti)

- 2 ədəd soğan

- 2 diş sarımsaq

- 1 ədəd pomidor

- 2 xörək qaşığı tomat pastası

- 1 dəstə təzə cəfəri və şüyüd

- 1 çay qaşığı duz

- 1 çay qaşığı qara bibər

- 1 çay qaşığı zəfəran (istəyə bağlı)

- 3 xörək qaşığı zeytun yağı

- 1 stəkan su

Hazırlanması:

Badımcanları yuyun və saplarını kəsin. Sonra badımcanları uzununa kəsib içlərini çıxarın. Badımcanların duzlu suda 20 dəqiqə saxlayın ki, acılığı çıxsın. Suyu süzərək badımcanları duru su ilə yuyun.

Soğan və sarımsağı xırda doğrayın. Zeytun yağını tavada qızdırın və doğranmış soğanı və sarımsağı qızarana qədər qovurun. Sonra çəkilmiş əti əlavə edib qarışdıraraq bişirin. Ət suyu çəkdikdən sonra tomat pastasını əlavə edib qarışdırın. Pomidoru xırda doğrayıb tavaya əlavə edin. Duz, qara bibər, doğranmış cəfəri və şüyüdü də əlavə edib qarışdırın. Qarışımı 5-7 dəqiqə bişirərək ocağı söndürün.

Hazırladığınız ət və qarışımını badımcanların içərisinə doldurun. Doldurulmuş badımcanları diqqətlə qazana düzün.

Badımcanların üzərinə az miqdarda zeytun yağı gəzdirin. Qazanın qapağını örtüb orta odda 30-40 dəqiqə bişirin. 

Yemək hazır olduqdan sonra onu isti halda süfrəyə verin. Yanında qatıq və təzə göyərti də qoya bilərsiniz.