Təcili yardım həkimi Suraj Kukadia xəbərdarlıq edir ki, doymuş yağda yüksək olan qidalar xolesterol səviyyəsini yüksəldə bilər ki, bu da infarkt və insult riskini artırır.
Yüksək xolesterinin əsas səbəbləri arasında yağlı qidaların həddindən artıq istehlakı, fiziki fəaliyyətin olmaması, siqaret, alkoqol istehlakı və genetik faktorlar var.
Xolesterolu azaltmaq üçün Kukadia doymuş yağları doymamış yağlarla əvəz etməyi tövsiyə edir. Zeytun yağı, qoz-fındıq və yağlı balıqlar faydalıdır. Aktiv həyat tərzi sürmək, idman etmək, siqaretdən imtina etmək və spirt istehlakını məhdudlaşdırmaq vacibdir. Tərəvəzlər, meyvələr, bütün taxıllar və paxlalılar da daxil olmaqla balanslaşdırılmış pəhriz də lazımdır. Bu addımlar normal xolesterol səviyyəsini saxlamağa və ürək sağlamlığını yaxşılaşdırmağa kömək edəcəkdir.