Albalı sadəcə şirin yemək deyil, həm də faydalı qida maddələrinin əla mənbəyidir. Dietoloqlar bu giləmeyvənin sağlamlıq üçün heyrətamiz faydalarından danışdılar.

Qeydiyyatdan keçmiş diyetoloq və qidalanma mütəxəssisi Shelly Balls görə, albalı C vitamini və kaliumun yaxşı mənbəyidir və hər porsiyada bu qidaların gündəlik dəyərinin 10%-dən çoxunu təmin edir. Vitamin C immunitetin qorunmasında mühüm rol oynayır və kalium əzələ, qan dövranı və sinir sistemlərinin düzgün işləməsi üçün lazımdır.

Kardioloq-dietoloq Mişel Rutenşteyn qeyd edib ki, albalı antioksidantlarda yüksəkdir və bu, iltihabı azaltmaqla və hüceyrə zədələnməsi ilə mübarizə aparmaqla ümumi ürək sağlamlığını dəstəkləyir.

Tipik olaraq, albalı nə qədər tünd olarsa, bir o qədər çox polifenol və antioksidant ehtiva edir.

Giləmeyvə yuxunu yaxşılaşdırmağa kömək edən melatoninlə də zəngindir. Sağlam həzm sistemini və bağırsaq mikrobiomunu dəstəkləyən liflə zəngindir. Pəhriz lifi də qan şəkərinin səviyyəsini tənzimləməyə kömək edir və yeməkdən sonra toxluq hissini artırır.