Son araşdırmalara görə, səhər yeməyinizə zeytun yağı əlavə etmək faydalarını artıra bilər.
Alimlərin fikrincə, bu yağdan yalnız bir yemək qaşığı bədənə əhəmiyyətli faydalar gətirə bilər.
Yaddaşı dəstəkləyir
Zeytun yağının müntəzəm istifadəsi beyin hüceyrələrində tez-tez Alzheimer xəstəliyi və demansın inkişafı ilə əlaqəli olan amiloid lövhələrinin əmələ gəlməsinin qarşısını ala bilər.
Sinir sistemini gücləndirir
Zeytun yağının tərkibindəki polifenollar immunitet sisteminə faydalı təsir göstərir və orqanizmi sərbəst radikalların təsirindən qoruyur.
Maddələr mübadiləsini stimullaşdırır
Zeytun yağı xüsusilə qəbizlikdən əziyyət çəkən insanlar üçün faydalıdır. Yağın tərkibində olan düzgün yağlar normal bağırsaq hərəkətliliyini bərpa etməyə kömək edir, bu da şişkinliyin qarşısını alır.
İltihab əleyhinə təsir
Zeytun yağının tərkibində olan Omeqa-3 yağ turşuları orqanizmdə iltihabı azaltmağa kömək edir.
Sümük sağlamlığını dəstəkləyir
Mikronutrientlərlə zənginliyi zeytun yağını sağlam oynaqlar və sümüklər üçün dəyərli məhsul edir. Dietoloqlar artritin qarşısını almaq üçün onu yağ turşuları ilə zəngin olan digər qidalarla birləşdirməyi məsləhət görürlər.
Dərinin vəziyyətini yaxşılaşdırır
Zeytun yağının antibakterial və antiinflamatuar xüsusiyyətləri onu gözəllik məhsullarının məşhur tərkib hissəsi edir. Qızartıları, şişkinliyi və qırışların dərinliyini azaltmağa kömək edir. (lent.az)