Zülal və kalsiumla zəngin olan kəsmik sağlam pəhriz axtaran bir çox insanın sevimli qidasıdır.
Tez-tez müxtəlif yeməklərə əlavə olunur, meyvələr, tərəvəzlər və digər maddələrlə qarışdırılır.
Ancaq bütün birləşmələr faydalı deyil və sağlamlığa zərər verə bilər. Hansı qidaları kəsmiklə qarışdırmaq olmaz?
Kəsmik və kivi, ananas və sitrus meyvələri kimi turş meyvələr ən yaxşı birləşmə ola bilməz.
Bu meyvələrin tərkibindəki turşu süd zülalı ilə reaksiyaya girərək onun qıvrılmasına və topaqlar əmələ gəlməsinə səbəb ola bilər.
Bu, nəinki yeməyi daha az iştahaaçan edir, həm də mədə narahatlığına səbəb ola bilər. Bu, xüsusilə həzm sistemi həssas olan və ya qastritə meylli insanlar üçün doğrudur.
Kəsmiyi duzlu və hisə verilmiş qidalarla birləşdirmək də tövsiyə edilmir.
Kəsmik özü neytral və ya bir qədər turş dada malikdir, bu da duzlu və hisə verilmiş məhsulların sıx ləzzət notları ilə uyğun gəlmir.
Bu birləşmə dad qönçələrini həddindən artıq yükləyə və ağızda xoşagəlməz hisslər yarada bilər. Üstəlik, həddindən artıq duz böyrəklərin fəaliyyətinə mənfi təsir göstərə və qan təzyiqini artıra bilər.