Foodinfo.az çox dadlı və asan başa gələn meyvəli piroq reseptini təqdim edir:

Tərkibi

- 2 stəkan un

- 1 stəkan şəkər tozu

- 1 stəkan süd

- 1/2 stəkan əridilmiş kərə yağı

- 2 ədəd yumurta

- 1 paket qabartma tozu

- 1 çay qaşığı vanil

- 2 stəkan qarışıq meyvə (alma, armud, şaftalı və s.)

Hazırlanması:

1. Sobanı 180°C-yə qədər qızdırın.

2. Yumurtaları və şəkər tozunu köpüklənənə qədər çalın.

3. Süd və kərə yağını əlavə edib qarışdırın.

4. Unu və qabartma tozunu qarışığa əlavə edib yaxşıca qarışdırın.

5. Vanili də əlavə edin.

6. Meyvələri kiçik kubiklər şəklində doğrayıb xəmirə qatın.

7. Hazırladığınız qarışığı yağlanmış qaba tökün.

8. Sobada 35-40 dəqiqə piroqun üzəri qızılı rəng alana qədər bişirin. Soyuduqdan sonra dilimləyib servis edin. Nuş olsun!