Düzgün qidalanma tərəfdarları şəkərdən əbədi olaraq imtina etməyə çağırır və marketoloqlar tərkibində daha az zərərli tatlandırıcılar olan məhsulları təbliğ edirlər. Həkimlərin fikrincə, bu cür əlavələr orqanizmə daha zərərli təsir göstərərək hipertoniya, piylənmə, narahat ayaq sindromu və hətta xərçəngə səbəb ola bilər.
Şəkər həqiqətən faydalı ola bilər, hər hansı digər məhsul kimi, onun müsbət və mənfi cəhətləri var və düzgün yanaşma ilə yalnız bədənə fayda verəcəkdir.
Şəkər faydalıdır, çünki beynin daha sürətli işləməsinə kömək edir.
Tərkibində enerji və güc artımına kömək edən sadə karbohidratlar var. Buna görə də, intensiv fiziki fəaliyyətdən əvvəl şirniyyat yeyə bilərsiniz.
Şəkər sevinc hormonlarının istehsalını təşviq edir. Axı yemək təkcə əsas ehtiyac deyil, həm də zövq mənbəyidir.
Borş, pomidor sousu, kəsmikli güveç və ya omletə əlavə edilən kiçik bir çimdik ağ şəkər yeməyi daha dadlı edəcək.
Bundan əlavə, fermentasiyanı təşviq edir və universal bir qoruyucudur.
Alimlər gündə yeyilə biləcək maksimum icazə verilən (zərərsiz) şəkər miqdarını hesablayıblar. 25 q və ya təxminən 6 çay qaşığı.