Sosial şəbəkələrdə yayılan yeni superfood ziddiyyətli emosiyalara səbəb olur. Söhbət kəsmik və xardalda batırılmış tərəvəz pendirlərindən gedir. İstifadəçilər məhsulların bu birləşməsinin müalicəvi təsirə malik olduğunu, arıqlamağa kömək etdiyini və dərinin vəziyyətini yaxşılaşdırdığını iddia edirlər.
Fitnes diyetoloqu, Nutritionistlər və Sağlamlıq Məşqçiləri Assosiasiyasının üzvü Marina Boqdanova yeni tendensiyanın əslində sağlamlıq üçün necə faydalı olduğunu söylədi.
Yeməkdə kəsmik və xardalın birləşməsi müxtəlif souslar hazırlamaq üçün istifadə olunur, lakin bu birləşmə mədə-bağırsaq traktına mənfi təsir göstərdiyi üçün gündəlik pəhriz üçün uyğun deyil. Buna görə də, belə bir yeməyin dadını bəyənmiş olsanız da, yenə də onu müntəzəm olaraq yeməməlisiniz. Bu, şübhəsiz ki, gündəlik yemək seçimi deyil.
Ekspert qeyd edib ki, belə menyunun bütün komponentlərinin məlum faydaları var. Lakin kəsmikdə süd turşusu olduğu üçün qastrit və ya mədə xorası üçün zərərlidir. Süd zülalına qarşı allergiyası olanlar da ondan imtina etməli olacaqlar. Qalan hər kəs gündəlik kəsmik istehlakı ilə məşğul olmamalıdır, çünki qəbizlik baş verə bilər.
Xardalda vitaminlər, mikroelementlər və hətta yağ turşuları var. Ancaq eyni zamanda mədə-bağırsaq traktının xəstəlikləri üçün tez-tez istifadə edilməməlidir, çünki mədə ifrazının güclü stimulyatorudur. Və hipersekresiya və mədə xorası xəstəliyi halında, sous ümumiyyətlə kontrendikedir.
Tərəvəz və kəsmik pəhriz və sağlam qəlyanaltı üçün əla birləşmədir. Xardal sarğı salatlara ədviyyatlı bir ədviyyat bəxş edəcək və yeməyin faydalı mikroelementlərini əlavə edəcəkdir.