Daim isti içkilər içmək xərçəngə tutulma riskini artırır. Onkoloq Sabir Tacibovun Gazeta.ru-ya müsahibəsində dediyi kimi, belə vəziyyətdə ilk növbədə qida borusunun yuxarı hissələri əziyyət çəkir.
“60 dərəcədən yuxarı temperaturda içkilərin içilməsi ilk növbədə qida borusu ola bilər, yemək borusu xərçənginə tutulma riskini iki-üç dəfə artırır”, - deyən mütəxəssis spirtli içki qəbul edəndə və ya siqaret çəkəndə vəziyyətin daha da artdığını vurğulayıb.
O, bildirib ki, yüksək temperaturda ağız boşluğunda, farenksdə və yemək borusunda epitel təbəqəsi zədələnir, bu da xroniki zədələnmə halında epiteldə dəyişikliklərə səbəb olur və iltihabın inkişafına şərait yaradır. atipik hüceyrələr. Sonda həkim qeyd edib ki, cənub bölgələrində və Asiya ölkələrində insanlar çox isti içkiləri sevdikləri üçün qida borusu xərçəngindən daha çox əziyyət çəkirlər.