Payızda yağlı, hisə verilmiş və duzlu qidaların istehlakını məhdudlaşdırmağa, həmçinin fiziki fəaliyyətə və gündəlik rejimə riayət etməyə dəyər. Foodinfo.az bildirir ki, bunu   tibb elmləri namizədi Sergey Çudakov deyib.  

O, bildirib ki, orqanizmdə əlverişsiz mühit yaradan və xəstəliklərə səbəb olan iltihab əleyhinə qidalar var. Bunlara bitki yağları, şəkər, qırmızı ət, hisə verilmiş və turşu qidalar daxildir. Yağ turşularının, xüsusən də omeqa-6-nın qəbulu ilə diqqətli olmalısınız. Çox az adamda çatışmazlıq olur və bu mikroelementin artıqlığı orqanizmdə iltihaba səbəb olur. O, həmçinin qeyd edib ki, yuxusuzluq, fiziki fəaliyyətin olmaması və stress immunitetin zəifləməsinə səbəb olur.

Onun sözlərinə görə, uzun müddət davam edən stress sinir və immun sistemlər arasında qarşılıqlı əlaqənin pozulmasına gətirib çıxarır, ona görə də belə bir probleminiz varsa, qida rasionunuza maqneziumu daxil etməlisiniz.

Bundan əlavə, payızda qida rasionunuza mütləq B, C vitaminləri və sink daxil etməlisiniz. Vitaminlərin ən yaxşı mənbələri giləmeyvə, xüsusən də qara qarağat, qaragilə və böyürtkəndir.

Leyla