Tərəvəzlərin və göyərtilərin təbii dadını qorumaq üçün souslarla məşğul olmamaq, özünüzü duz və istiotla məhdudlaşdırmaq daha yaxşıdır. Hər yay ayı bizə birləşdikdə maksimum dad və təravət verən salat inqrediyentləri dəsti verir.

Baş aşpaz Nikita Verçenkonun “İzvestiya” qəzetinə verdiyi məlumata görə, son illər restoranlarda rus fermerlərinin yetişdirdiyi çoxrəngli, qeyri-kamil formalı pomidorlarla qəlyanaltılara daha çox rast gəlinir. Mütəxəssis salatlara müxtəlif növ göyərti əlavə etməyi məsləhət görür - çuğundurun üstləri, gicitkənlər, turşəng və tsitsmat. Amma əsas odur ki, onun fikrincə, yanacaq doldurmaqla onu aşmamaqdır. O, sağlam inqrediyentlərin təbii dadını boğa bilər. Özünüzü duz və istiotla məhdudlaşdırmaq daha yaxşıdır.

Atlantica Seafood (Moskva) şirkətinin aşpazı Maksim Poleninin nəşrə verdiyi məlumata görə, salatın bəzi komponentləri təravətləndirici effekt yarada bilər. Bunlara nanə, reyhan və limon daxildir. Mütəxəssis salatlarda çay, kahı və limon balzamından da istifadə etməyi məsləhət görür.