İsti havalarda bir çox insan diri balıq almaqdan qorxur. "Evroonko" Ekspert Onkoloji Klinikalarının Federal Şəbəkəsinin qastroenteroloqu, tibb elmləri namizədi Vladimir Loginov, sağlamlıq üçün hər hansı bir riskin olduğunu izah etdi.
Mütəxəssisin fikrincə, müəyyən ehtiyat tədbirlərinə əməl etsəniz, yayda diri balıq almaq kifayət qədər təhlükəsizdir:
balığın həqiqətən təzə olduğundan əmin olun: canlı balıq aktiv olmalı və təmiz, aydın gözlərə sahib olmalıdır;
temperaturu aşağı saxlamaq üçün balıqları soyuducu çantada və ya buz ilə konteynerdə daşıyın;
Balıqları dərhal bişirmək fikrində deyilsinizsə, soyuducuda və ya buzda saxlayın.
Düzgün soyuq saxlamaq qabiliyyətinə şübhə edirsinizsə, alternativləri nəzərdən keçirin. Dondurulmuş balıq daha təhlükəsiz seçim ola bilər, çünki o, tutulduqdan dərhal sonra dondurulur, bu da təzəliyini qoruyur. Soyudulmuş balıq da düzgün temperaturda saxlandığı müddətcə yaxşı seçimdir.
Vladimir Loginov əlavə edir ki, yayda balıq düzgün saxlanmasa, qida zəhərlənməsi riski artır. Buna görə hər zaman temperaturu diqqətlə izləməlisiniz.