Vidnovskaya Klinik Xəstəxanasının qastroenteroloqu Lyudmila Suxorukova "Regionlar" onlayn nəşrinə bildirib ki, içməli su və digər mayelərin qida ilə birlikdə zərərli olması barədə mifin heç bir elmi təsdiqi yoxdur.
O, insanların mədədəki çox suyun mədədəki turşuluğu azaldacağından qorxduğunu izah edib. Ancaq onun ən azı bir bənd azalması üçün bir neçə litr su içmək lazımdır. Mütəxəssis bildirib ki, orqanizmdə hər şey nəzarət altındadır: turşuluq azalan kimi sistem vəziyyəti normal vəziyyətə gətirmək üçün əlindən gələni edir.
Suxorukova misal olaraq əməliyyatlar zamanı xəstələrdən mədə tərkibinin götürüldüyü təcrübələri göstərib. Və hətta əməliyyatdan əvvəl 300 mililitr su içənlər arasında göstəricilər normal həddə qalıb.
Mütəxəssis xatırladıb ki, mədə şirəsinin əsas komponenti tüpürcək kimi sudur, ona görə də onun mədədə olması normal haldır. Bədənə daxil olduqdan sonra 10-15 dəqiqə ərzində bağırsaqlarda su əmələ gəlir, geri sorulur, həmçinin çay, qəhvə, şirələr və kompotlar. Mədədə dörd saat keçirə bilən bir bolus yeməkdən fərqli olaraq.
"Ona görə də çıxara biləcəyimiz əsas nəticə ondan ibarətdir ki, yemək zamanı su içə bilərsiniz. Əgər bədəniniz bunu tələb edirsə, bu sizin sağlamlığınız üçün yaxşıdır", - Suxorukova bildirib .