Fermentləşdirilmiş süd məhsullarının gündəlik istehlakı bağırsaq mikroflorasını dəstəkləyir, immunitet sistemini gücləndirir və xərçəng riskini azaldır. Ancaq bütün məhsullar eyni dərəcədə faydalı deyil. O, bu məsələdə prioritetin kənd təsərrüfatı məhsullarına verilməsi tövsiyə olunur.

Foodinfo.az bildirir ki, gündə bir və ya iki porsiya qıcqırdılmış süd məhsulları kalsium, bifidobakteriyalar və laktobakteriyaların gündəlik tələbatını təmin edir. Bundan əlavə, fermentləşdirilmiş süd məhsulları yaxşı, yüksək keyfiyyətli proteindir, şəkər nisbətən azdır. Təxmini porsiya bir stəkan kefirdir.

Gündəlik fermentləşdirilmiş süd istehlak edərkən bədənə zərər verməmək üçün onu seçmək lazımdır.

Yerli istehsal olan, saxlama müddəti qısa olan müxtəlif qıcqırdılmış süd məhsullarını istehlak etmək məqsədəuyğundur. Adətən onlar zahiri cəhətdən daha gözə çarpmır, sadə qablaşdırmada olur, lakin bunlar "canlı" məhsullardır.

Nurlan