Foodinfo.az evdə buğda rüşeyminin tozunu necə hazırlamaq lazım olduğunu təqdim edir:
1. Ev şəraitində buğda cücərti tozunu sizə lazım olan miqdarda hazırlamaq üçün buğda toxumu alın və təmizlədikdən sonra isladın.
2. Buğda iki gün ilıq suda qalsın və hər gecə suyunu dəyişin ki, çürüməsin və pis qoxumasın.
3. Sonra süzgəc kimi qaba töküb üzərinə nəm salıb ilıq yerə qoyun.
4. Bütün buğda cücərənə qədər hər gün bir sprey köməyi ilə parçanın səthini nəmləndirin.
5. Cücərmələrin ölçüsü 3-5 mm-ə çatdıqda, onları qabdan çıxarın və soyuducuda saxlayın.
6. Buğda rüşeyminin tozunu hazırlamaq üçün hazırlanmış cücərtini nimçəyə və ya təmiz parçaya yayaraq, quruması üçün kölgəli bir yerə qoyun.
7. İki-üç gündən sonra bütün cücərtilər quruduqdan sonra onları toz halına salın və qapalı qabda soyuducuda saxlayın.
İpucu: Buğda rüşeyminin tozunu şorba, qatıq, sıyıq və s.əlavə edə bilərsiniz.
Buğda rüşeyminin tozunun qida dəyəri aşağıdakılardır.
Maraqlıdır ki, dörd xörək qaşığı buğda cücərtisinin qida dəyəri bir xurma çörəyinə bərabərdir.
100 qram buğda rüşeymində qida miqdarı:
Enerji 367 kalori
Karbohidrat 73 qram
Zülal 10 qram
Yağ 3 qram
Kalsium 54 mq
Fosfor 611 mq
Dəmir 6,9 mq
Kalium 671 mq
Lif 1,
8 qram
Şəbnəm