Hindistanda demək olar ki, bütün yeməklərdə üstünlük verilən karri ədviyyatının sağlamlığa bir çox faydaları var. Hindistan mətbəxinin vazkeçilməzi olan karri bir növ ədviyyat qarışığıdır. Tərkibində çoxlu ədviyyatlar, əsasən sarıkök və sumaq var.

Hindistanın dadını əks etdirən karri ədviyyatı dünya mətbəxində də tez-tez istifadə olunmağa başlayıb.

Ətə, salata, düyüyə və ya müxtəlif yeməklərə əlavə edilir.

 Foodinfo.az Bakupost.az-a istinadən karının faydalarını təqdim edir:

Karridə olan sarıkökdə kurkumin adlı maddə var. Kurkumin alzheimer xəstəliyindən qoruyur.

Karrı həmçinin, ürək sağlamlığı üçün də faydalıdır.

Qan damarlarını genişləndirərək təzyiqi tənzimləməyə kömək edir.

Karri bədən istiliyini artıraraq yağ yandırmağa kömək edə bilər. Qatıqla müalicəvi olaraq qəbul edilə bilər.

Karri qan təzyiqini aşağı salmağa kömək edən ədviyyatlardan biridir.