Diyetoloq Natalya Pavlyuk hazır qəhvənin xüsusiyyətlərindən danışıb.
“Dondurularaq qurudulmuş və qranullaşdırılmış hazır qəhvə var. Dondurulmuş qurudulmuş məhsul faydalı maddələri bir qədər çox saxlayır, daha yaxşı hesab olunur və faydalı xassələrinə görə təbii qidaya bərabərdir”, - deyə ekspert Radio 1-ə müsahibəsində bildirib.
Mütəxəssisin sözlərinə görə, araşdırmalar insanın hansı qəhvədən istifadə etdiyini göstərmir: hazır və ya təzə hazırlanmış.
Bu baxımdan deyə bilərik ki, dondurulmuş qurudulmuş qəhvə də bütün faydalı xüsusiyyətlərə malikdir.
Ancaq hələ də demək olar ki, həll olunan hər şeyin bir az daha pis olduğunu nəzərə almağa dəyər, çünki bəzi antioksidanları itirir.