Günün aktiv və məhsuldar keçməsi üçün ona düzgün səhər yeməyi ilə başlamaq lazımdır.
Fiziki və zehni fəaliyyətə başlamazdan əvvəl bədəni oyatmaq və maddələr mübadiləsini aktivləşdirmək lazımdır. Bunu etmənin yeganə əmin yolu doyurucu bir şey yeməkdir.
Səhər yeməyini bir tikə tort və ballı şirin çayla yemək də məqbuldur. Bu, çəki artımına səbəb olmayacaq, çünki "səhər" kaloriləri daha sürətli yandırılır. Bundan əlavə, doyumlu səhər yeməyi qanda pis xolesterinin səviyyəsini azaltmağa kömək edir və bununla da ürək-damar patologiyalarının inkişaf riskini azaldır.
Ekspertlərin fikrincə, günə ən yaxşı başlanğıc üç növ səhər yeməyi olacaq:
tərəvəz ilə bişmiş yumurta
su ilə yulaf əzməsi
şirin meyvələr və ya mürəbbə ilə kəsmik.
İstənilən formada yumurta sağlamlıq üçün faydalıdır - onlar qiymətli zülaldır, tərəvəzlər isə orqanizmə onu mənimsəməyə kömək edir. Yeri gəlmişkən, yumurta ağı ən asan həzm olunur və ən faydalı mikroelementləri ehtiva edir.
Yulaf sıyığı (yalnız uzun müddət bişirilməli olanlar) qiymətli karbohidrat mənbəyidir. Onların sayəsində insan uzun müddət aclıq hiss etməyəcək və qəlyanaltı yemədən rahatlıqla naharı gözləyə biləcək.
Müntəzəm olaraq idman edən və ya fiziki cəhətdən çox işləyən insanlar üçün meyvə parçaları ilə kəsmik səhər yeməyi üçün ideal seçimdir. Kəsmikdə bədənimizin keyfiyyətli işləməsi üçün vacib olan çoxlu süd zülalı və düzgün süd yağı var.
Leyla