Mütəxəssislərin fikrincə, fındıq ən faydalı qoz növlərindən biridir. B1, B2, C, E vitaminləri və minerallarla (kalium, dəmir, kobalt, fosfor, kalsium, sink) zəngindir. 
Foodinfo.az xəbər verir ki, fındıq şəkər xəstəliyindən əziyyət çəkənlər üçün də faydalıdır. Fındıq onkoloji və damar ağırlaşmalarının inkişafının qarşısını ala bilən kalium və paklitaksel ehtiva edir. Bu maddələr birlikdə ürək-damar xəstəlikləri riski ilə də effektiv mübarizə aparır.
Fındıq dərinin və saçın vəziyyətinin yaxşılaşmasına da təsir edir. Bu qozu pəhrizinizə əlavə etməklə immunitet sisteminin fəaliyyətini yaxşılaşdıra bilərsiniz. Bu, dəri, saç və hətta rəqəmlə bağlı problemlərdən qurtulmağa kömək edəcəkdir. Fındıq beyin fəaliyyətinə də müsbət təsir edir. Mütəxəssislər hər gün təxminən 30-40 qram qoz-fındıq yeməyi məsləhət görürlər.

Leyla