Tərəvəz doğrayarkən çoxlu şirə buraxırsa, o zaman onu sıxıb çıxarmaq lazımdır.

Kök kotleti

500 qram doğranmış yerkökü üçün 3 xörək qaşığı 2 xörək qaşığı un, həmçinin sevimli ədviyyatlardan bir neçəsini götürməlisiniz. İstəyirsinizsə, unu çörək qırıntıları ilə əvəz edə bilərsiniz.

Daha şirin bir dad istəyirsinizsə, bir qaşıq şəkər əlavə etməyiniz zərər verməz. Bütün maddələr qarışdırılmalı və 10 dəqiqə buraxılmalıdır ki, maya şişməyə vaxt tapsın. Bundan sonra kotletləri formalaşdırmaq və tavaya qoymaq lazımdır.

Balqabaq kotleti

Bu kotletlər sobada bişirmək üçün əladır. Onların hazırlanması da çox asandır. Bunun üçün 550 qram balqabaq üçün təxminən 250 qram kartof, bəzi ədviyyatlar, ətirli otlar, 100 qram un və 150 ​​qram çörək qırıntıları götürməlisiniz.

Tərəvəzlər doğranmalı, sıxılmalı və qalan maddələrlə qarışdırılmalıdır. Bu kütlə 10 dəqiqə dayanmalıdır ki, artıq şirəsi sərbəst buraxılsın, bu da sıxılmalıdır. Bundan sonra kotletləri çörək qırıntılarına yuvarlamaq lazımdır. Onlar təxminən yarım saat 200 dərəcədə bişirilməlidir.

Leyla