Turp güclü yağ yandırıcı xüsusiyyətlərə malikdir.

Foodinfo.az bildirir ki, tərkibində bədənə təcili olaraq ən azı bir az yağ toxumasını yandırmaq lazım olduğunu bildirən birləşmələr var. 
Hər gün turp yeyirsinizsə, yalnız qarın piyləri ilə ayrılmağı sürətləndirə bilməz, həm də bədəndəki iltihabın səviyyəsini azalda bilərsiniz. Bu iki fenomen bir-biri ilə sıx bağlıdır, çünki yağ qarın boşluğunda iltihablı proseslərin provokatorudur.
Turpun visseral piyləri yandırmaq qabiliyyəti Stenford Universitetinin tədqiqatçıları tərəfindən kəşf edilib. Müəlliflər belə nəticəyə gəliblər ki, gündə cəmi üç turp növbəti iki saat ərzində visseral yağları 25 faiz daha çox yandıracaq.

Leyla