Baylor Tibb Kollecinin alimləri avokado yeməyin 2-ci tip diabet riskini 20 faiz azaltdığını müəyyən ediblər. Foodinfo.az Lenta.Ru-ya istinadən xəbər verir ki, aradırmanın nəticələri "Journal of Diabetes Mellitus" jurnalında dərc olunub.
Müəlliflər 6159 nəfərin məlumatlarına baxıblar, onlardan 983-ü avokadoları diyetlərinə daxil edib, qalanları isə yox. İştirakçılardan iki gün ərzində yedikləri və içdikləri bütün yeməklər və içkilər, eləcə də onların necə hazırlandıqları soruşulub.
Tədqiqatçılar daha sonra altı illik təqib dövründə avokado istehlakı ilə tip 2 diabetin inkişafı arasındakı əlaqəni qiymətləndirdilər. Məlum olub ki, qida rasionuna avokadonun daxil edilməsi bu xəstəliyə tutulma ehtimalını 20 faiz azaldır.
Tədqiqatın müəllifləri hesab edirlər ki, bu meyvə 2-ci tip diabetin inkişaf riskini azaltmaq istəyən hər kəs üçün gündəlik qida rasionunuza daxil edilməlidir. Gələcək işlərdə alimlər avokadonun orqanizmə faydalı təsirindən məsul olan mexanizmlərə işıq salmağı planlaşdırırlar.
Nərmin