Onkoloqlar xərçəng riskini azaltmaq üçün hər gün yeyilməli olan super təsirli 8 qidanı açıqlayıblar.
 
Foodinfo.az Medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, bu qidalar şiş hüceyrələrinin aktivləşməsinin qarşısını alır.
1. Sarımsaq
Elmi tədqiqatlar göstərib ki, müntəzəm sarımsaq yemək mədə-bağırsaq xərçəngini 12% azaldır. Sarımsağı qoxusuna görə yemirsizsə, onu bütün yeməklərinizə qatın
2. Brokkoli
O, kələm növüdür. İmmuniteti gücləndirən flavonoidlərlə zəngindir.
 
3. Braziliya qozu
Selen mənbəyidir, xərçəng hüceyrələrini dağıdır, prostat, süd vəzi, bağırsaq xərçəngindən qoruyur
 
4. Sitrus meyvələri, limon
Bütün növ şiş xəstəliklərinə qarşı lazımdır
5. Losos balığı
Həftədə bir dəfə yağlı balıq növlərindən yemək mütləqdir. Limfoma, leykemiya, leykoza qarşıdır
6. Qarağat
Tərkibində o qədər çox antioksidant var ki, bütün sərbəst radikalları zərərsizləşdirir.
7. Nar
Nar ən güclü antioksidanrdır. Qabığından tutmuş dənələrinə, şirəsinə kimi. Mövsümündə doyunca yeyin
 
8. Alma
Lifli qidadır, bağırsaqları təmizləyir. Tərkibindəki prosianidinlər şiş hüceyrələrini udur.